News Releases

Stay up to date on the news from Spencer Health Solutions. For inquires, contact mschribman@spencerhealthsolutions.com

Spencer Health Solutions brengt geneesmiddelenonderzoek en zorg bij de patient thuis naar een hoger niveau in heel Europa

Expert in medische technologie gaat zorgmanagement,
apotheken en biofarmaceutische bedrijven ondersteunen als Europees General Manager

MORRISVILLE, N.C. (Datum: 12 juli 2021) – Spencer Health Solutions heeft Martijn Veltmaat aangesteld als General Manager Europa.

General Manager EU Operations

Veltmaat heeft meer dan 15 jaar ervaring in leidinggevende rollen op het gebied van apotheekautomatisering, inclusief datagestuurde technologie om medicatiefouten te voorkomen en verpakkingsautomatisering om patiënten te helpen de voorgeschreven medicatie correct in te nemen (ook wel therapietrouw genoemd). Dit omvat leidende rollen in bedrijfsontwikkeling voor MedEye, Healthera, Synergy Medical en een bepalende periode als Chief Executive Officer van JVM Europa.

Tom Rhoads

“Martijn heeft een brede ervaring met het introduceren van patiëntgerichte, datagedreven technologieën in de gezondheidszorg”, zegt Tom Rhoads, oprichter en Chief Executive Officer van Spencer Health Solutions. “Zijn leiderschap en ervaring zijn perfect om Spencer Health Solutions op de Europese markten te introduceren, met een initiële focus op groei in de Nederlandse markt.” Spencer Health Solutions heeft ook een stichting opgericht om de bescherming van patiëntgegevens in Europa te waarborgen.

De slimme hub van Spencer integreert gezondheidsdiensten op een gebruiksvriendelijk apparaat ter grootte van een kleine keukenmachine dat vaak op een aanrecht in de keuken wordt geplaatst. Spencer verstrekt medicijnen, integreert gegevens van andere medische apparaten in huis, bevraagt patiënten voor inzichten en analyses, en maakt virtuele bezoeken (telehealth) aan zorgverleners en deelname aan klinisch onderzoek mogelijk.

“Spencer Health Solutions bevordert onderzoek en gezondheidszorg vanuit huis met ‘s werelds eerste en enige slimme hub voor medicatie en telezorg om patiënten thuis te ondersteunen”, aldus Veltmaat. “De nieuwe combinatie van diensten stelt zorgverleners en biofarmaceutische bedrijven in staat om patiënten thuis te bereiken met een breed scala aan diensten. Patiënten waarderen dat en tonen dat met een buitengewoon hoge mate van vertrouwen en betrokkenheid.”

Meer dan 95 procent van de patiënten die het Spencer-apparaat gebruiken, nemen medicijnen zoals voorgeschreven en meer dan 90 procent van de patiënten reageert op vragen over de gezondheidsstatus die op het touchscreen worden weergegeven. “Dat niveau van betrokkenheid en therapietrouw maakt de slimme hub van Spencer een baanbrekende tool voor zorgverleners en biofarmaceutische bedrijven die ondersteuning bieden aan patiënten met zeldzame of chronische ziekten, evenals biofarmaceutische bedrijven die klinische onderzoeken uitvoeren om nieuwe medicijnen te ontwikkelen”, zei Spencer Health Solutions Chief Technology Officer Wendy Kennedy.

Spencer Health Solutions CTO

Kennedy trad onlangs in dienst bij Spencer Health Solutions na een periode als directeurreleasebeheer en infrastructuur, beveiliging en compliance bij Align Technology, een fabrikant van medische apparaten, 3D digitale scanners en de Invisalign clear aligners die de evolutie van digitale tandheelkunde en orthodontie stimuleren. Als CTO bij UltraLinq Healthcare Solutions leidde ze de ontwikkeling van een cloudbased platform voor het beheren van patiëntgegevens voor cardiologen, waaronder een snelle uitbreiding van een engineeringteam van vier personen tot een wereldwijd team van 100 ingenieurs en kwaliteitsmanagementspecialisten. Kennedy bekleedde ook technologische leiderschapsposities bij Blue Cross Blue Shield uit North Carolina, IBM, Deutsche Bank, Fidelity Investments en Siemens Medical Solutions.

De slimme hub van Spencer is een unieke bron om de snelgroeiende trend van gedecentraliseerde klinische onderzoeken met patiënten thuis te ondersteunen. Het Spencer-apparaat ondersteunt verbeterde studienaleving met therapietrouw, patiëntenonderzoeken en telezorgbezoeken, genereert realtime gegevens voor de werkzaamheid van geneesmiddelen en bevordert de patiëntveiligheid.

Over Spencer Health Solutions

Spencer Health Solutions bevordert klinisch onderzoek en gezondheidszorg bij patiënten thuis. Het bedrijf, met hoofdkantoor in de Research Triangle Park-regio in North Carolina, is toonaangevend op de digitale gezondheidsmarkt met een unieke slimme hub die zorgverleners in staat stelt de zorg aan patiënten thuis uit te breiden – de ‘last mile’ van een nieuwe niveau van patiëntbetrokkenheid. Klanten zijn onder meer apotheek-, zorgmanagement- en biofarmaceutische bedrijven. Bezoek voor meer informatie www.spencerhealthsolutions.com en volg ons op Twitter @spencerhealth.

Contactgegevens voor media
Martijn Veltmaat +31 620 459 806mveltmaat@spencerhealthsolutions.c